Loading...
PPL_Theorie_512a0f8eedf2f.gif

Radiocommunicatie - VFR

Fabrikant Bas Vrijhof
32,00 €
3-5d.gif
Bas vrijhof: Radiocommunicatie-VFR

Radiocommunicatie

altRadiocommunicatie is grotendeels een praktisch vak: u moet de termen kennen, en weten wanneer u welke dingen moet zeggen. Tijdens een praktische toets laat u zien dat u begrijpt wat er tegen u gezegd wordt, en dat u weet wat u terug moet zeggen.
Voor een deel wordt die kennis ook weer getoetst op het theorie-examen. Verder wordt u daar geacht wat te weten over een aantal technische zaken (frequenties, golven, transponders), en hoe te handelen bij noodgevallen (vliegtuigen in nood, of het uitvallen van uw radio’s).

Aanvullingen 

De definities van simplex en duplex communicatie (pagina 7) zijn de definities zoals die vermeld zijn in ICAO Annex 10 (Aeronautical Telecommunications). Deze definities zijn weer afkomstig van de ITU (International Telecommunications Union). De ITU (en daarmee ICAO) maakt onderscheid tussen simplex en duplex communicatie. Daarnaast zijn er afwijkende definities, van de ANSI (American National Standards Institution). De ANSI hanteert een andere definitie van de term simplex, en kent daarnaast de termen half-duplex en duplex.  

Afkorting call signs

Op pagina 9 staan de verschillende mogelijkheden voor het gebruik van call signs. Wat niet vermeld staat is de wijze van afkorten van een call sign dat bestaat uit de maatschappij-aanduiding gevolgd door de laatste vier posities van het registratiekenmerk. Voorbeeld: het call sign “Speedbird ABCD” mag worden afgekort als “Speedbird CD“. Dus door gebruik van de laatste twee registratieletters in plaats van de laatste vier.

Air-(To)-Ground communicatie

Op het laatste examen werd een vraag gesteld over de definitie van air-groundcommunicatie. Annex 10 kent twee definities die erg op elkaar lijken: Air-ground communicatie: Tweezijdige communicatie tussen een luchtvaartuig en een grondstation. Air-to-ground communicatie: Eénzijdige communicatie tussen een luchtvaartuig en een grondstation. De term ‘communicatie’ wordt hier in het algemeen gebruikt: daarmee bedoeld wordt zowel voice communication als data communication (dat laatste gebeurt bijvoorbeeld door een transponder).
 

U kunt bij Banair ook terecht voor

Heeft u vliegtuig onderhoud nodig? Wilt u een vliegtuig verkopen? Banair helpt u verder! Bekijk ook de handige video's over aangeboden producten.

Banair op Facebook

Algemene voorwaarden

Alle prijzen op de website zijn Inclusief BTW of anders weergegeven. 

Banair, gevestigd te Eelde
KVK NR.: 011236430000
BTW NR: NL1175.15.243.B01
Rekeningnummer: NL96RABO0141464291
BIC: RABONL2U

Download hier de
 Algemene voorwaarden
 Annuleer- en retourvoorwaarden

Support Center

  • Headset reparaties:
    Snel, vakkundig en niet te duur

    Tel: +31-612-299314

Verzending artikelen

logo postnl

Wij verzenden artikelen per PostNL Pakketpost en tegen de standaard PostNL tarieven. Voor handling en verpakking berekenen wij een kleine toeslag. 

Betaalmogelijkheden

ideal logo

PayPal

Pinnen, ja graag

Een Paypal rekening is niet nodig.
Let op: Bij Paypal betalingen betaalt u een toeslag. IDEAL overschrijvingen zijn gratis.

Log in

create an account