Loading...

Noord Nederlandse Aeroclub

Met levering Afhalen in de shop in Eelde voor 0,00 €
Leren Vliegen!

De club

De Noord Nederlandse Aero Club  (NNAC) is opgericht in 1932. Met zo’n 185 enthousiaste leden is de NNAC de grootste en gezelligste vliegclub van Noord-Nederland.

Proefles

Voor slechts €165,- vliegt u 30 minuten op één van onze prachtige vliegtuigen, onder begeleiding van een ervaren instructeur.

Private Pilot Licence (PPL)

 Het PPL is een Europees brevet, waarmee nagenoeg alle eenmotorige vliegtuigen mogen worden bestuurd zonder de beperking van Europese landsgrenzen. Wilt u dus ook buiten Europa gaan vliegen dan is het PPL het ideale brevet voor u. Het kan worden uitgebreid met kwalificaties als blindvliegen (Instrument Rating: om door wolken of in het donker te mogen vliegen) en meermotorig (Multi Engine Rating). Voor het behalen van het brevet heeft een kandidaat ten minste 45 vlieguren nodig (minimaal 25 met instructeur, minimaal tien uur solo). Maximaal vijf van die uren mogen op de vluchtsimulator worden gevlogen. Voor het behalen van het brevet moeten ook theorie-examens worden afgelegd. In Nederland worden die georganiseerd door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

 Light Aircraft Pilot License (LAPL)

Het LAPL, Light Aircraft Pilot License is het Europese recreatieve brevet.  Wanneer u van plan bent om binnen Europa te vliegen op toestellen met niet meer dan vier zitplaatsen is het LAPL brevet, ofwel Light Aircraft Pilot License een goede optie voor u. Met het LAPL mag u vliegen in een eenmotorig vliegtuig, dat niet zwaarder is dan 2000 kg. De opleiding voor het LAPL is bijna gelijk aan het PPL. De theorieopleiding en de examens zijn gelijk. De praktijk opleiding is vrijwel identiek, met het grootste verschil dat het minimum aantal vlieguren iets minder is, namelijk 30. Het brevet kent geen aanvullende bevoegdheden zoals blindvliegen (IR) en meermotorig (Multi Engine Rating), daarvoor heeft u tenminste een PPL nodig.

 Radiotelefonie (RT)

Als houder van een bewijs van bevoegdheid voor het besturen van een vliegtuig, kan ook een bevoegdverklaring radiotelefonie (RT) worden verkregen. Daarmee mag radiocontact worden onderhouden met de luchtverkeersleidingsdienst of havenmeester zolang betrekking op het bijbehorende bewijs van bevoegdheid. De bevoegdverklaring is geldig voor onbepaalde duur.

 Opleidingstraject

 Het opleidingstraject voor zowel LAPL als PPL bestaat uit een theorie en een praktijkgedeelte. De theorie is bij beide opleidingen gelijk en bestaat uit 7 vakken:

 1. Airlaw
 2. Human Factors
 3. Navigation
 4. Aircraft General Knowledge
 5. Flight Performance and Planning
 6. Radio communication
 7. Meteo

Theorie Opleiding

De theorieopleiding wordt gegeven in 14 avonden van 3 uur.
Dit is inclusief voortgangstoetsen en 'qualification test' voor het examen.
Tevens krijg je electronisch de beschikking over een paar duizend oude examenopgaven met antwoorden en uiteraard de 'power point presentaties' van elke lesavond.
Daarbij komen nog  de leermiddelen  zoals: -5 lesboeken van Bas Vrijhof,-luchtvaartkaart,-flight computer , -protractor , -ruler en het handboek van het lesvliegtuig (C172 dan wel Piper)
Deze leermiddelen zijn verkrijgbaar bij de BanAir Pilotshop, gevestigd in het clubgebouw, zie ook www.banair.nl.
De examen bij het CBR, er worden 7 vakken getoetst.
Meer informatie over de procedures en planning vind je op de website van het cbr, afdeling ccv/luchtvaart.

Algemeen, aan deze Theorie Opleiding zijn kosten verbonden

Het praktijgedeelte

Het praktijk gedeelte bestaat uit een verplicht minimum aantal uren vliegen (PPL minimaal 45 en LAPL minimaal 30) Vaak start men met de praktijklessen en begint men geleidelijk aan met de theorie. U bepaalt zelf het tempo waarin u studeert en de lessen volgt. Houd er wel rekening mee dat uw behaalde theoriecertificaten maar beperkt geldig blijven. Indien u uw volledige opleiding niet binnen die termijn hebt afgerond vervallen de theorievakken en moet u weer opnieuw examen doen. In de praktijk leggen de meste students de gehele opleiding af binnen 2 jaar.

De praktijklessen worden gegeven onder begeleiding van een ervaren instructeur. In kleine stapjes leert hij of zij u alle facetten van het bedienen van een vliegtuig totdat u in staat bent om alles zelf te doen en dat moment komt doorgaans sneller als u denkt !

 Na circa 15 lesuren bent u namelijk in de meeste gevallen al klaar voor uw eerste solo flight. De instructeur stapt dan uit en voor de eerste keer moet u volledig zelfstandig een start en landing uitvoeren. Een zeer spannend moment die de meeste piloten voor altijd bijblijft. Voorwaarde voor het solo vliegen is dat u beschikt over een geldig medisch certificaat. De meeste piloten in opleiding gaan daarom zo rond hun 10e vlieguur op voor de vliegmedische keuring.

 U zult hierna steeds vaker stukken solo gaan vliegen. Zo moet u voordat u uw examen mag afleggen een verplicht aantal uren solo hebben gevlogen waarbij u een aantal trajecten moet afleggen zoals een grote driehoek.

 Zodra u uw theorie examens allemaal hebt behaald en het minimum aantal praktijkuren hebt afgelegd zal de instructeur samen met u gaan toewerken naar het examen. Zodra u hier voldoende op bent voorbereid zal de instructeur het examen voor u aanvragen.

Voor meer info, gaat u even naar de website van de NNAC.NL

 

U kunt bij Banair ook terecht voor

Heeft u vliegtuig onderhoud nodig? Wilt u een vliegtuig verkopen? Banair helpt u verder! Bekijk ook de handige video's over aangeboden producten.

Banair op Facebook

Algemene voorwaarden

Alle prijzen op de website zijn Inclusief BTW of anders weergegeven. 

Banair, gevestigd te Eelde
KVK NR.: 011236430000
BTW NR:
Rekeningnummer:
BIC: RABONL2U

Download hier de
 Algemene voorwaarden
 Annuleer- en retourvoorwaarden

Support Center

Headset ter reparatie aanbieden:

Graag naar.

Banair
Postbus 66
9765 ZH Paterswolde

 • Headset reparaties:
  Snel, vakkundig en niet te duur

  Tel: +31-612-299314

Verzending artikelen

logo postnl

Wij verzenden artikelen per PostNL Pakketpost en tegen de standaard PostNL tarieven. Voor handling en verpakking berekenen wij een kleine toeslag. 

Betaalmogelijkheden

ideal logo

Pinnen, ja graag

IDEAL overschrijvingen zijn gratis.

Log in

create an account