Loading...
Geen afbeelding ingesteld
Geen afbeelding ingesteld Geen afbeelding ingesteld Geen afbeelding ingesteld Geen afbeelding ingesteld

Vliegtraining Instrument Rating IR/BIR/CBIR/PBN/BIF

Fabrikant Freek van Rossum
Met verzending Afhalen in de shop in Eelde voor 0,00 €
49,50 €
Verkoopprijs met korting:
Korting
2-3d.gif
“Vliegtraining Instrument Rating” IR, BIR, CBIR, PBN, BIF

Voor Instrument Rating is er een nieuwe druk “Vliegtraining Instrument Rating 3.0”.

Een verbeterde versie, waarin tevens opgenomen is Basic Instrument Rating, omdat EIR vervalt.

Tevens is de PBN beschrijving aangepast en zijn charts geactualiseerd.

 “Vliegtraining Instrument Rating”, geschreven voor de begeleiding van de praktijk vliegopleiding Instrument Rating IR inclusief PBN, en tevens BIF, BIR en CBIR.

Het  boek is toekomst gericht met de nieuwste ontwikkelingen en geeft een breed antwoord op de vragen van vliegers en instructeurs.

Denk daarbij aan uitleg over audio panel, GPS, EFIS/Glass cockpit, autopilot, Performance Based Naviagtion (PBN), invullen flightplan, aanwijzingen en examenvragen.

Maar omdat ik het boek compleet wilde maken zijn ook de langzaam verdwijnende standaard onderdelen als VOR, ADF, holdings, ILS approaches inclusief briefings nog opgenomen.

En verder is bijzonder dat het boek begint met een groot hoofdstuk over basic attitude flying. Hoe scan ik mijn instrumenten. Waarvan de systematiek zowel bij analoge als bij digitale instrumenten hetzelfde blijft. Dit onderdeel wordt in mijn ogen meestal te niet nadrukkelijk genoeg geïnstrueerd en er is ook geen stof waarin dat op een goede didactische manier wordt behandeld.

Men ziet in buitenlandse boeken altijd een mix van theorie en praktijk, wat niet altijd prettig werkt voor een leerling en een vlieginstructeur.

Daarom zijn de theorie onderdelen beperkt gehouden en alleen datgene dat nodig is voor de praktijk lessen is kort behandeld.

Het boek is vliegtuigtype onafhankelijk geschreven. De behandeling van het vliegtuig, de powersettings en de snelheden tijdens diverse fasen van de vlucht worden bekend verondersteld.

Het boek is in het Nederlands geschreven en uniek in Nederland.

Het is gedrukt in een A-4 paperback van 100 pagina’s dubbelzijdig met veel gekleurde illustraties.
Met de illustraties is de nieuwe didactische techniek visual journalism toegepast.
Is EASA standaard en omvat alle onderwerpen die vereist zijn volgens FCL.215 IR(A) en Appendix 6 Modular Training Courses IR.


Ik denk overigens dat het boek "Vliegtraining Instrument Rating" niet alleen interessant is voor modulaire opleidingsinstellingen en IR instructeurs, maar ook een funktie heeft als naslagwerk voor IR gecertificeerde vliegers en leerlingen.
Een collega instructeur die mij hielp met correctiewerk merkte op dat auteur en ontwerper enorm veel tijd in het schrijven en opmaken van dit boek gestopt moeten hebben. Tijd die nooit vergoed zal worden maar waarvoor je collega’s instructeur en IFR vliegers je dankbaar zullen zijn.

Uigave 3.0 Derde druk

 Auteur: Freek van Rossum.

Vormgever en illustrator: René van Raalte.

U kunt bij Banair ook terecht voor

Heeft uw vliegtuig onderhoud nodig? Wilt u een vliegtuig verkopen? Banair helpt u verder! Bekijk ook de handige video's over aangeboden producten.

Banair op Facebook

Algemene voorwaarden

Alle prijzen op de website zijn Inclusief BTW of anders weergegeven. 

Banair, gevestigd te Eelde
KVK NR.: 011236430000
BTW NR:
Rekeningnummer:
BIC: RABONL2U

Download hier de
 Algemene voorwaarden
 Annuleer- en retourvoorwaarden

Support Center

Headset ter reparatie aanbieden:

Graag naar.

Banair
Postbus 66
9765 ZH Paterswolde

Verzending artikelen

logo postnl

Wij verzenden artikelen per PostNL Pakketpost en tegen de standaard PostNL tarieven. Voor handling en verpakking berekenen wij een kleine toeslag. 

Betaalmogelijkheden

ideal logo

Pinnen, ja graag

IDEAL overschrijvingen zijn gratis.

Log in

create an account